گنبدهای نمکی در بستک، طی سالیان درازی به طول میلیونها سال تشکیل شده است و طبیعت انگار با دستانش دانه دانه نمکها را جمع کرده و آنها را به هم فشرده تا توانسته ترکیبی خارقالعاده را که اکنون پیش چشمان ما قد علم کرده را بسازد. در حال حاضر، گنبدهای نمکی بستک یکی از منابع اصلی در کشور به حساب میآید و علاوه بر این که این گنبدها به جذب گردشگر در هرمزگان کمک شایانی کرده است، قدرت اقتصادی بینظیری نیز به جنوب کشور داده است. با مجله دلتا همراه باشید تا با عجایب نمکی استان هرمزگان بیشتر آشنا شوید.
سیری در گنبدهای نمکی بستک
از نکات اعجابانگیز این تپههای فوقالعاده، ترکیب آلیاژهای فلزی با نمکهای انباشته شده آنها است که تا حدی انسان را به هوس میاندازد.
دلیل به هوس انداختن این گنبدهای نمکی این است که با ترکیبات انجام شده، شکل ظاهری آنها به شکل بستنی شده است و رنگهای بسیاری در بدنه آن به چشم میخورد. طیف گستردهای از رنگهای نارنجی و قرمز در کنار رنگهای دیگری مانند سبز و زرد و حتی بنفش، جلوهای خاص به این گنبدها داده است.
جاذبه های گردشگری شهر بستک
اول از همه باید گفت که بستک شهری است با پیشینه تاریخی بسیار طولانی که در تمام دوران و سلسلههای مهم حضور پررنگی داشته است. بنابراین تعریف و شناخت نسبت به بستک بیش از تمرکز بر گنبدهای نمکی آن، متوجه جاذبههای دیدنی دیگر این روستا است.
حمام خان بنایی بیش از یک حمام
حمام خان یکی از زیباترین بناهایی است که در بستک میتوانید آن را در برنامه خود قرار دهید. از شگفتیهای حمام خان می توان به سیستم آبرسانی و انتقال آب آن اشاره کرد.
انتقال آب در این حمام نه به صورت الکتریکی و نه به کمک لولهکشیهای امروزی انجام میشود. انتقال آب با کمک شاهراههای ایجاد شده در اطراف حمام و کمک گرفتن از فراز و نشیبهای آن صورت میگیرد و آب به دیوارهای داخلی این حمام هدایت میشوند. حمام خان شبیه به حمام گنجعلی خان در کرمان است.
گودالهای آبگرم بستک
جدا از گنبدهای نمکی در بستک و حمام خان به عنوان جاذبههای گردشگری این روستا، میتوان به گودالهای آبگرم بستک نیز اشاره کرد. این گودالها یکی از اماکن مورد استفاده گردشگرانی است که به این روستا میآیند.
۳۰ کیلومتر که از شهر و روستای بستک فاصله بگیریم میتوانیم چشمههایی را ببینیم که در اطراف آنها اتاقکهایی تعبیه شده است تا مسافران از آنها به عنوان رختکن استفاده کنند.
پیشنهاد مطالعه: در این روزهای پایانی فصل بهار پیشنهاد میکنیم به مطلب خانه دایی جان ناپلئون، تنها بازمانده خیابان لالهزار سر بزنید.